Fazolovo-čočkový hřbet s ořechy

Hlasování

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 středně velká cibule nakrájená najemno
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené najemno
  • 300g uvařených černých fazolí (použít můžete i červené fazole z plechovky)
  • 300g uvařené zelené čočky
  • 2x lněné vajco = 2 lžíce drcených lněných semínek + 5 lžic vody
  • 1 středně velká, nahrubo nastrouhaná mrkev
  • 1 šálek vlašských ořechů, půlka nasekaných nahrubo a půlka jemně namletá
  • 70g plechovka rajčatového protlaku

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, česnek a celer a restujte několik minut na středním plameni, dokud nebude zelenina měkká, ale ne kašovitá. Přendejte na talíř a nechte vychladnout, zatímco připravíte ostatní.

Troubu předehřejte na 180°C. Do kuchyňského robotu dejte fazole a čočku a mixujte do hrubé konzistence. Rozmělněnou luštěninovou směs dejte do velké mísy a smíchejte ji s ostatními ingrediencemi, přidejte i restovanou zeleninu a dobře promíchejte. Dochuťte bylinkami a kořením. Použít můžete:

  • 1 lžičku mletého kumínu
  • 1 lžičku mletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1 lžičku uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžičku sušené petrželky
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • sůl

Dala jsem klasicky sůl, pepř a nasekanou čerstvou zelenou petržel. Těsto dejte do vymazané formy na srnčí hřbet a povrch uhlaďte lžící. Pečte v předehřáté troubě asi hodinu, povrch a okraje by měly být dozlatova upečené. Kontrolujte pecen párátkem, uvnitř by neměl zůstat měkký. Po vyndání z trouby jej nechte alespoň 15 minut chladnout a poté pecen překlopte na talíř. Nechte vychladnout a podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

 

 

 

Sdílet & Tisk

0 0 100 0

Žádné komentáře

Napište nám komentář!