Krkonošský hubník

100%

Hlasování

Ingredience

  • 5 kousků celozrnného vegan pečiva (vyberte podle nabídky ve vašem obchodě)
  • 3 lžíce lněných semínek + 9 lžic vody
  • 500g čerstvých nebo 100g sušených lesních hub
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400-500ml rostlinného mléka
  • sůl
  • majoránka
  • pepř
  • drcený kmín
  • olivový olej nebo jiný méně aromatický olej na vymazání pekáčku

 

 

Troubu předehřejte na 180°C.

Do mísy dejte pečivo nakrájené na kostičky, přidejte i cibuli nasekanou na menší kousky a pokrájené čerstvé houby. Pokud používáte houby sušené, nejprve je zalijte horkou vodou a nechte je trochu nasát vlhkost. Asi po dvaceti minutách je slijte, nakrájejte na kousky a přidejte je k ostatním přísadám v míse. Nyní přidejte i prolisovaný česnek a náhražku vejce ze lněného semínka. To smíchejte ve skleničce s vodou a nechte chvíli stát, dokud lněné semínko nenatáhne vlhkost a neuvolní vlákninu. Do směsi pak přidejte i všechno koření a vše promíchejte. Směs pak zalijte rostlinným mlékem, použijte třeba ovesné, a vše dobře promíchejte tak, aby směs dobře držela dohromady.

Pekáček vymažte olejem, těsto do něj usaďte a uhlaďte jej do rovna. Povrch těsta pak ještě lehce potřete olejem a pečte asi 30 minut dozlatovat. Chutná dobře teplý i studený.

Autor receptu:

Sdílet & Tisk

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napište nám komentář!