Polévka z máslové dýně a jablek

100%

Hlasování

Ingredience

  • 500-750g máslové dýně - oloupané, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 2 jablka - oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 šálky vody
  • 1 menší cibule, nakrájená najemno
  • 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - lístečky neoddělujte od větvičky
  • 1/4 šálku kokosového mléka

 

 

 

Všechny ingredience kromě kokosového mléka dejte do velkého hrnce. Na vysokém plameni přiveďte k varu, občas zamíchejte. Stáhněte plamen na půlku a pomalu vařte asi 20 minut, dokud nebude dýně měkká. Sundejte z plamene. Vyjměte tymián a polévku rozmixujte do hladka. Krémovou polévku nakonec ještě dejte prohřívat na střední plamen, vlijte kokosové mléko, promíchejte a vařte ještě asi 5 minut.

Tip na servírování: Polévku dozdobte krutony z opečeného pečiva, případně servírujte s opečeným chlebem nebo bagetkou s česnekovou pomazánkou. Česnek bude s jemně nasládlou šťavnatou polévkou skvěle kontrastovat.

 

Česneková tofu pomazánka

Česneková sýrová pomazánka je klasikou rodinných oslav. Veganská verze se chuťově velmi blíží své předloze a máte ji umixovanou za pár minut.

Ingredience:

  • balíček bílého tofu (měkčí typ jako jsou produkty Sunfood nebo Lunter/Alfabio)
  • 3 stroužky česneku
  • lžíci olivového oleje
  • případně pažitku

Tofu nadrobte do mixéru*, přidejte olej a mixujte do hladka. Pro menší konzistenci můžete přilít trochu vody a ještě trochu oleje. Přidejte česnek pokrájený na menší kousky a domixujte. Přidejte sůl podle chuti. Přidat můžete čerstvou pažitku – pomazánka se s díky jejímu aromatu stane ještě více chuťově atraktivní. <3

* Pokud se obáváte pachuti přírodního tofu, můžete jej předem ještě zatížit v peřinkách z papírových ubrousků, které z něj nasajou přebytek nálevu.

 

Sdílet & Tisk

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napište nám komentář!