Špagety s avokádovým pestem

Hlasování

Ingredience

  • 255g těstovin dle vašeho výběru (případně 1-2 středně velké cukety nebo 1 špagetová dýně)
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky + další lístečky na ozdobu
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 zralé avokádo
  • 1/4 - 1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • citrónová kůra na ozdobu (použijte citrón v bio kvalitě, jejich kůra není chemicky ošetřena)

S avokádem můžete vykouzlit krémovou, hustou a chuťově bohatou pastu s česnekem a kapkou citrónu. Ideální chcete-li k těstovinám vyzkoušet něco nového. A aby nebylo experimentů málo, můžete třeba zkusit i tmavé celozrnné těstoviny nebo zeleninové nudle z cukety (raw) nebo dýně.

 

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu na těstoviny. Osolte a uvařte těstoviny podle návodu. Pro raw verzi vytvořte cuketové nudle spiralizérem, další variantou jsou nudle vydlabané vidličkou z pečené špagetové dýně.

Připravte si omáčku. Do kuchyňského robotu dejte česnek a bazalku a nasekejte je. Přidejte citrónovou šťávu, olej, avokádo a lžíci vody, mixujte dokud nezískáte hladkou směs. Je-li omáčka příliš hustá, přidejte ještě trochu oleje. Dochuťte solí a pepřem. Těstoviny slijte a do hrnce k nim přidejte avokádovou omáčku. Míchejte, dokud se obě složky nespojí. Těstoviny můžete opatrně dohřát, nebo je servírujte vlažné. Posypte citrónovou kůrou, pepřem a čerstvou bazalkou.

(Avokádo rychle oxiduje a ztrácí barvu, těstoviny snězte nejlépe okamžitě. V jiném případě je uzavřete do vzduchotěsné krabičky a dejte do lednice do druhého dne.)

Sdílet & Tisk

0 0 100 0

Žádné komentáře

Napište nám komentář!