Spaghetti aglio, olio e peperoncini

100%

Hlasování

Ingredience

  • 350-400g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 stroužků česneku (asi půlka hlavičky)
  • 1 chilli paprička
  • oregano
  • hladkolistá petržel
  • sůl

 

 

Na špagety aglio olio se používá pouze kvalitní olivový olej a česnek – žádné jiné ingredience kromě bylinek do klasického receptu nepatří. Zpestřit ale jídlo můžete alespoň použitím tříbarevných špaget, které přinesou chuťové odstíny rajčat a špenátu. Ještě jsem zapomněla, recept samozřejmě počítá i s chilli, což alespoň u nás doma přináší jeden malý problém. Hranice poživatelnosti chilli je u mě a mého přítele velmi a zásadně odlišná, a tak zatímco já už plivu oheň, přítel na mě nechápavě kouká a stěžuje si, že to přece není ostré. Teď už jsem ale konečně přišla na to, jak tuhle situaci řešit. Hurá!

Nuže, nejprve dejte vařit vodu na špagety. Až voda začne vřít, přidejte sůl a špagety pak uvařte podle návodu na obalu. Uvařené špagety poté slijte v cedníku. Mezitím si oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na tenké plátky. Stejně tak sušenou chilli papričku rozřízněte, vypreparujte z ní všechna semínka a zbytek nakrájejte na malé kousky. Semínka dejte stranou – posypete jimi zvlášť porci zarytým milovníkům chilli. Tak nikdo jiný nebude trpět a chillimilci budou mírou pálivosti uspokojeni. Nyní na pánvi na malém plameni rozpalte olivový olej a dejte opékat česnek a chilli. Česnek opékejte jen pomalu a při mírné teplotě – pokud ho spálíte, zhořkne a scvrkne se a vy můžete začít znovu. Nakonec přidejte i oregano a petržel a do připravené směsi pak vmíchejte i uvařené těstoviny. Vše dobře promíchejte, aby špagety nezůstaly suché, podle chuti dosolte a podávejte. Dobrou chuť.

 

Sdílet & Tisk

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napište nám komentář!