Těstoviny s hráškem, žampiony a červenou řepou

Doba přípravy

5 min

Doba vaření/pečení

30 min

Hlasování

Ingredience

  • těstoviny
  • 1 větší cibule nakrájená najemno
  • 5 žampionů, nakrájených na tenčí plátky
  • 1 šálek hrášku (použila jsem mražený)
  • 1 krabička rostlinné smetany - ovesné, rýžové nebo sójové
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • nakládaná červená řepa

 

Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Vroucí vodu poté osolte a dejte vařit těstoviny.

Mezitím si připravte pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Na něm pak dozlatova osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Když je cibule pěkně opečená, přidejte žampiony, osolte a nechte je pustit šťávu. Po chvíli můžete přidat i hrášek a nechat jej prohřát. Směs podlijte trochou vody, aby se zelenina podusila. Nyní, když je všechna zelenina měkká, je čas vytvořit omáčku. V mističce si připravte rostlinnou smetanu, ve které rozmíchejte lahůdkové droždí, smetanovou směsí poté zalijte podušenou zeleninu a vše nechte ještě chvíli prohřát a provařit. Těstoviny pak zalijte omáčkou a doplňte je ještě o červenou řepu, která jídlo chuťově i barevně pěkně doplní. Dobrou chuť.

Sdílet & Tisk

0 0 100 0

Žádné komentáře

Napište nám komentář!