Zapečená růžičková kapusta s brambory

100%

Počet porcí

2-4

Doba přípravy

20 min

Doba vaření/pečení

30 min

Hlasování

Ingredience

  • olivový olej
  • 250g růžičkové kapusty
  • 8 menších brambor, nakrájených na tenčí plátky
  • 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
  • 1 větší červená cibule
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrnek rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
  • 2-3 lžíce hladké kukuřičné mouky

 

Nejprve očistěte růžičkovou kapustu, odkrojte košťál a velké kusy rozpulte, poté oloupejte brambory, cibuli a česnek a omyjte řapíkatý celer. Česnek a řapíkatý celer nakrájejte na plátky, stejně tak to udělejte i s brambory, červenou cibuli překrojte napůl a poté ji nakrájejte na půlkolečka. Zelenina je nyní připravena, můžete začít vařit.

Na středním plameni rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte plátky česneku a po chvíli i růžičkovou kapustu a řapíkatý celer. Osolte a podle chuti opepřte. Zlehka opékejte a nechte zeleninu trochu změknout. Poté lehce opečenou zeleninu přendejte do skleněné zapékací mísy. Přidejte i cibuli a brambory, vše ještě pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte. Mísu přiklopte víkem a dejte péct do trouby. Pečte na 180°C asi 20 minut, dokud všechna zelenina nezměkne, v uzavřené zapékací míse se bude pomalu dusit. Zeleninu můžete případně i trochu podlít vodou a dát ji ještě chvíli péci. Mezitím si připravte zapékací hmotu. Do kastrůlku vlijte hrnek rostlinného mléka, přidejte 2-3 lžíce hladké kukuřičné mouky a pomalu a za stálého míchání přiveďte k varu, směs začne brzy houstnout. Nenechte ji moc ztuhnout, snadno se z kaše stane lepidlo. Zeleninu pak touto směsí zalijte, vše promíchejte a dejte znovu péct. Kašička bude fungovat stejně jako vejce, nemá ani žádnou výraznou chuť, a tak není třeba se jí bát. Pečte dozlatova a podávejte. Dobrou chuť!

Sdílet & Tisk

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napište nám komentář!